Fontos bejegyzés

Oldalunkról: szegmens-kisokos és némi pofátlan marketing ;)

Sziasztok! :) Most, hogy nagyjából beindult a blog (és a facebook oldal is: https://www.facebook.com/Operapara/ ), szeretnénk mindenki ...

2015. december 12., szombat

Oldalunkról: szegmens-kisokos és némi pofátlan marketing ;)

Sziasztok! :)

Most, hogy nagyjából beindult a blog (és a facebook oldal is: https://www.facebook.com/Operapara/), szeretnénk mindenki számára érthetővé tenni a különböző poszt-fajtákat, amik a továbbiakban (is) többé-kevésbé részletesen feltűnnek majd ;)

Kritika: különösebb jelzése nincs; minden poszt kritikának számít, amiben az adott darab (ugye nagyrészt opera vagy musical, esetleg színdarab) címe és rendezési vagy debütálási évszáma szerepel. Alfajai a Film- és az Albumkritika, de gondolom, ezen kifejezések értelmezése senkinek nem okoz migrént ;)

Intermezzo: Amolyan minikritika-féle, személyes vélemény pár bekezdésben, általában intenzív érzelemnyilvánításokkal. Figyelem: ilyenkor nemigen fogjuk vissza magunkat...

Blogom, blogom, mondd meg nékem, mit olvassak ezen a héten?: Mint elkötelezett könyvmolyok, bátorkodunk könyvajánlót is készíteni egy-egy frissen olvasott műremekről.

Ütközőzóna: Amiket mindketten láttunk/hallottunk/olvastunk/báránysült és nagyon NEM értünk egyet - itt olvashatjátok, hogy pontosan miben.

Met-leső: Metropolitan-es közvetítések véleményezése.

Énekesek Életnagyságban: interjúk az opera műfajának azon peches nagyjaival, kiket addig üldöztünk, míg meg nem adták a lehetőséget, hogy kiszedjünk belőlük mindent, amire kíváncsiak vagyunk... ezúton is nagyon hálásak vagyunk érte! :)

Fejtágító: értelmezési bakik, történelmi összeférhetetlenségek és más olyan témák (nagyjából korrekt) magyarázata, amelyeken egyébként az operát, mint műfajt még csak kóstolgatók csak néznének, mint veretlen kétéves csikó a versenypályára :)

Itt szeretnénk megkérni Titeket, hogy ha valami nem tiszta, más a véleményetek vagy esetleg pont osztjátok a mienket, szóljatok hozzá bátran a posztokhoz, kérdezzetek vagy indítsatok verbális hadjáratot ;) Válaszolunk!

A mindenre kész és lelkes bloggerek:

Christine Thalassinou és Lilac Scorpion

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése